Verduurzaming en innovatie
Bij Technisch Installatie Buro Van Dort nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. We streven ernaar om onze impact op het milieu te minimaliseren en tegelijkertijd de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening te maximaliseren. Duurzaamheid en innovatie zijn daarom twee belangrijke pijlers in onze bedrijfsvoering.
Duurzaamheidsrapport
Sinds 2018 laten we jaarlijks een MVO-audit uitvoeren door FIRA Sustainability, waarna we doelstellingen en acties voor het komende jaar bepalen. Eenmaal per jaar stellen we ons duurzaamheidsrapport op, waarin we onze prestaties op het gebied van CO2-reductie, circulaire economie, goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid laten zien.
CO2-reductie
Wij meten onze CO2-voetafdruk: zelfvoorzienend bedrijfspand, CO2-reductie in ons wagenpark, een minimum aan vervoerskilometers voor onze dienstverlening en papierloos kantoor en andere maatregelen. De CO2-uitstoot die onze ritten naar onze klanten met zich meebrengen, compenseren wij met CO2-certificaten. Daarnaast werken wij dagelijks aan goed onderhouden installaties in de gebouwen van onze klanten. En een goed onderhouden installatie verbruikt minder energie en stoot dus minder CO2 uit.
Circulaire economie
De doelstelling van ons onderhoud is zorgen dat installaties langer meegaan, wat direct bijdraagt aan duurzaamheid van uw gebouw. Door ze goed schoon te maken en te controleren, en door onderdelen die problemen kunnen veroorzaken, te vervangen, verbeteren wij het functioneren van de hele installatie en dus verlengen we de onderhoudscyclus. Minder kosten en beter voor het milieu.
Vaak ontstaat een duurzaamheidskans als een installatie aan het eind van zijn levensduur is. Voldoet een kleinere installatie ook? Wat is de meest milieuvriendelijke keuze? Waar de keuze veel impact heeft, maken wij een trade-off-matrix om uw afwegingen te faciliteren.
Voor verbruiksmaterialen en onderdelen die periodiek vervangen worden, leggen wij altijd alternatieven voor die minder grondstoffen kosten, zonder concessies aan de kwaliteit. Daarnaast zijn onderdelen steeds vaker demontabel, zodat zij deels vervangen kunnen worden.
Onze leveranciers Technische Unie, Interland Techniek, Wasco en Rensa geven inzicht in materiaalgebruik, productie- en logistieke keten en betrekken ons bij hun circulaire initiatieven, zoals het Brancheplan Verpakkingen en Circopospin. Zo zamelen we via Circopomp bijvoorbeeld gebruikte klimaatinstallatie-onderdelen in voor hergebruik en recycling.
Innovatie
Wij blijven altijd alert op verduurzaming van onze dienstverlening en bedrijfsvoering. Zo kunnen internet of things en intelligente gebouwbeheersystemen (GBS) veel storingen en vervoersbewegingen schelen, o.a. installaties die zelf afwijkingen melden. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en passen ze toe waar mogelijk en wenselijk.