Nieuws

Januari 2015: Perslucht regellucht infrastructuur met headers aanleggen in Energie Centrale AMC.

In de Energie Centrale van het Academisch Medisch Centrum (AMC) zijn we in opdracht van Berko Kompressoren een behoorlijke uitbreiding van het perslucht regellucht systeem aan het uitvoeren kompleet met headers, afsluiters, reduceren (10 - 6bar) etc.

De uitdaging zit hem er in dat de dagelijkse bedrijfsvoering geen enkele hinder mag ondervinden van de aanpassingen aan het regelluchtsysteem.

22-1-2015: Start aanpassen minder valide toiletten in ING panden rondom de Arena te Amsterdam.

In opdracht van aannemer J.P. van Eesteren voor de ING zijn we 18 stuks mindervalide toiletruimten aan het aanpassen zodat ze weer voldoen aan de huidige eisen.

Januari 2015: 2e Rekencentrum UMC Utrecht.

In het Universitair Medisch Centrum Utrecht hebben wij als hoofdaannemer een 2e rekencentrum gerealiseerd. Ook de bouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden waren onderdeel van onze opdracht.

Er is een 220kW redunant downflow koelsysteem aangebracht met DX functie, droge koelers op het dak én aansluiting op het primaire koelsysteem. Hierdoor zijn voldoende zekerheden ingebouwd voor een bedrijfszekere bedrijfsvoering. Het is tot 21°C buitentemperatuur nog mogelijk om vrije koeling via de droge koelers op het dak te koelen. Als aanvulling zijn we op dit moment nog een blusgassysteem aan het aanleggen.

Schatkamer 2 Domplein Utrecht

Op het Domplein tussen de Domkerk en de Dom is in bouwteam Schatkamer 2 gerealiseerd. Als Utrechts bedrijf zijn wij er trots op om onderdeel te zijn geweest van dit bouwteam en hebben zorg gedragen voor de klimaatinstallaties. Op dit moment monitoren wij op afstand continue het binnenklimaat op de navolgende parameters, Co2, relatieve vochtigheid, ruimtetemperatuur en druk geheel volgens het BAOPT principe.

De uitdagingen van dit project waren het aanbrengen van een klimaatinstallatie met zéér weinig ruimte beschikbaar en het handhaven van een constant binnenklimaat met toch zeer sterk wisselende belasting in de ruimte ten gevolge van fluctuerende groepen bezoekers.

Er is de BoApt techniek toegepast waardoor het binnenklimaat op een unieke manier gehandhaaft kan worden.

Voor meer informatie over deze techniek kijk op http://www.baopt.nl/ of bekijk de film www.youtube.com/watch?v=dKt6a6Dn2xc

Bekijk ook eens de website van schatkamer Domplein  http://www.schatkamerdomplein.nl/page/bouw-schatkamer-domplein-ii