Nieuws

Start werkzaamheden Universiteitsmuseum Utrecht

Na onze inzet bij de eerste verbouwing in de jaren 90 zijn wij in februari 2021 met een nieuwe verbouwing gestart in het Universiteitsmuseum Utrecht. Voor het einde van dit jaar zullen wij het gehele pand voorzien van een nieuw centrale verwarming- en gekoeld water systeem. Buiten deze werkzaamheden verzorgen wij ook de gehele meet- en regeltechniek, loodgieterswerkzaamheden en luchtbehandelingsinstallatie. Dit doen we samen met onze vaste onderaannemers en partners. Samen zullen we zorgen voor een goed functionerende technische invulling. Kortom, een hele interessante en leuke klus waar veel disciplines samen komen.

Ketelvervanging Groenmangebouw

Vrij recent hebben wij voor de Universiteit Utrecht (UU) de ketels en bijbehorende installatietechniek van het Groenmangebouw gerenoveerd. Door deze renovatie heeft de UU weer een moderne modulerende warmteopwekking in het Groenmangebouw met voldoende redundantie. Ten behoeve van het horizontaal- en verticaal transport is een telescoopkraan ingezet en is er een deel van de gevel van de opstellingsruimte tijdelijk gedemonteerd.

Realisatie seperate koeling Meldkamer en Telefooncentrale gescheiden van primaire net:

In samenwerking met JP van Eesteren hebben we de verplaatse Meldkamer en Telefooncentrale gerealiseerd. Op bijgaande foto de twee TSA’s met appendages.

Schatkamer 2 Domplein Utrecht

Op het Domplein tussen de Domkerk en de Dom is in bouwteam Schatkamer 2 gerealiseerd. Als Utrechts bedrijf zijn wij er trots op om onderdeel te zijn geweest van dit bouwteam en hebben zorg gedragen voor de klimaatinstallaties. Op dit moment monitoren wij op afstand continue het binnenklimaat op de navolgende parameters, Co2, relatieve vochtigheid, ruimtetemperatuur en druk geheel volgens het BAOPT principe.

De uitdagingen van dit project waren het aanbrengen van een klimaatinstallatie met zéér weinig ruimte beschikbaar en het handhaven van een constant binnenklimaat met toch zeer sterk wisselende belasting in de ruimte ten gevolge van fluctuerende groepen bezoekers.

Er is de BoApt techniek toegepast waardoor het binnenklimaat op een unieke manier gehandhaaft kan worden.

Voor meer informatie over deze techniek kijk op http://www.baopt.nl/ of bekijk de film www.youtube.com/watch?v=dKt6a6Dn2xc

Bekijk ook eens de website van schatkamer Domplein

domunder